BedrijfsVideo Nina Valkhoff

By | Bedrijfsvideo, Inspiratie, Op locatie, Videografie | No Comments
Nina Valkhoff

Nina Valkhoff, wie kent haar niet?
Deze jonge Rotterdamse kunstenares werd bekend door haar murals. Levensgrote schilderingen van dieren op plaatsen waar je ze niet zou verwachten. Vaak op huurflats die wel een facelift kunnen gebruiken, maar tegenwoordig ook in Mexico, waar zij haar hart aan verloor.
Een paar jaar geleden begon Nina met het beschilderen van vintage tassen.
“Ik wil graag dat deze tassen een nieuw, eigen leven krijgen”, vertelde ze me, toen ik haar voor het eerst voor mijn lens zag. Ze haalt haar tassen overal en nergens vandaan, maar met name uit kleine locale vintage shops.
Nina vroeg me vast te leggen hoe haar tassen tot stand komen. Hoeveel tijd ze bezig is met proces; uitzoeken van de tassen, prepareren zodat ze überhaupt beschilderbaar zijn en dan al die vele vele lagen verf die zorgen dat de tassen flexibel blijven en dus ook bruikbaar zijn.
Nina bleek tijdens het filmen een nog grotere kunstenares dan ik al in de murals had gezien; de uil die ze als ontwerp had gekozen, kwam tot leven op een tas. Prachtig en levensecht.

Nina maakt tassen in opdracht. Wil jij er ook een? Kijk dan eens op haar site:
www.NinaValkhoff.com of www.FaceBook.com/artist.NinaValkhoff

Het maken van bedrijfsvideo’s voor kleine ambachtelijke ondernemers, is echt iets waar ik intens van geniet. Het zien van mensen die heel hard werken, de ambacht, de trots die er van uit straalt…
Doordat dit een langer proces was dan normaal, heb ik Nina heel goed leren kennen. Altijd leuk, om “the artist” achter een product te zien.

Wil jij ook zo’n film voor jouw bedrijf? Neem dan snel contact op. Ik werk met een serie vragen over wat jij precies wil zien, en uiteraard wat jouw budget is. Ik ben nl van mening dat er voor de meeste budgetten wel iets mogelijk is.

Call me!

Vernieuwing in 2018

By | Geen categorie | No Comments
Fotograaf Den Haag

En toen was het moment daar. De studio van Portfolio Fotografie sluit. Na 6 jaar op diverse locaties te hebben gefotografeerd, is het moment gekomen een nieuwe weg in te slaan. De weg van locatiefotografie en mobiel werken. Hey, ik kocht niet voor niks die mooie MacBookPro…
Wat begon op de BINK36, verhuisde naar de Spoorlaan. Toen de studio van mijn dromen binnen hetzelfde gebouw leeg kwam, trok ik daar in. Totdat ik uit eindelijk met mijn studio terecht kwam in Sector V.
Met heel veel plezier heb ik jullie allemaal wel een keer ontvangen in een van die plekken en ik hoop jullie allemaal nog eens terug te zien.
Vanaf nu spreken we dus niet meer in mijn studio af maar in leuke cafe’s, thuis en op andere locaties van jullie dromen.

Dank allemaal voor het tomeloze enthousiasme op de vele #Openfotodagen de #Profielfotodagen de #familieshoots en uiteraard op alle #Modellenfeestjes die in de diverse studios hebben plaatsgevonden.
Let’s meet up soon!

Lemvig deel 2 | travel love

By | Inspiratie, Op locatie, Persoonlijk, Reisfotografie | No Comments
Lemvig Denmark

Nadat de jongens en meiden van Lokomotief Rijswijk weer naar Nederland waren vertrokken, hadden mijn lief en ik tijd om eens goed om ons heen te kijken. Oké, het vroege opstaan voor de wedstrijden leverde mooie plaatjes op, maar ik wilde natuurlijk ook dit prachtige land ontdekken. Of, eigenlijk, een klein stukje, want Denemarken is natuurlijk echt wel enorm groot.

Al rondrijdend kwamen we er achter dat Denemarken het land van de TinyHouses is. Piepkleine huisjes met een kleinere ecologische voetafdruk, gezet temidden van de meest prachtige natuur. Het bouwen van een Tiny House heeft onze interesse ook gewekt, hoewel we daar voorlopig nog even mee zullen moeten wachten. Tiny Houses zijn immers ook echt TINY en niet heel geschikt voor mensen met kinderen van het formaat basketballer…

Lemvig Denmark

Na een dag begon het weer om te slaan. Het zonnetje verdween en het werd ruig, koud en nat. Buiten dat bleek alles, maar dan ook alles dicht te zijn in de steden en dorpjes. Dan maar op zoek naar nog meer mooie plaatjes. We bezochten het “Sea war museum” in het noordelijke puntje Thyboron, waar een prachtig monument stond, temidden van het hoge duingras tussen de bunkers. Ook reden we naar de vuurtoren in Bovbjerg waar de wind zo enorm hard was dat je er als volwassene tegenaan kon leunen.

Al met al een zeer geslaagde trip. Maar eerlijk is eerlijk, ik kan bijna niet wachten tot de dagen weer wat langer worden, tot we er weer op uit kunnen.

Lemvig Denmark

LimfjordsCup Lemvig

By | Eventreport, Op locatie, Persoonlijk | No Comments
LimfjordsCup Lemvig

Happy New Year!!! Hoe bracht jij jouw nieuwjaar door?
Wij in stinkende sportzalen, de ene nog heftiger dan de andere 😉
Waarom? Omdat onze jongste in Denemarken een basketbaltoernooi had en wij wel een keer als hulpouder mee wilden. Daarom.
Lokomotief Rijswijk was een van de vele buitenlandse teams en werd vertegenwoordigd door U12 U14, U16-1 en 2, U18, U20 en U22. Onze eigen baller speelde mee met U16-1 ipv zijn reguliere team U14-1 aangezien er te weinig spelers van dat team mee wilden.

Helaas lagen onze jongens er uit in de halve finale tegen Tripple Threat (onder “streng” toezicht van Dominique, de man van zangeres Anouk) en zijn ze derde geworden. Een voor een vielen de teams af. Er waren ook zoveel leuke spelers en topteams!
Maar de heren van U18-1 wonnen het van Team OWL uit Duitsland. En prachtig moment ons vast te kunnen leggen! Tot op dat moment vond ik het fotograferen erg pittig. Kleine zalen, slecht licht… Maar op het Center Court waar de finale werd gespeeld had ik eindelijk alle ruimte!

Basketbal wedstrijden zijn normaliter erg luid. Er wordt enorm veel geschreeuwd en mijn man was in de dagen erna behoorlijk schor. Na de wedstrijden vertrokken alle mannen (en ook een paar vrouwen) weer richting Nederland en trokken wij ons terug voor wat welverdiende rust in Denemarken. Weet je wel hoe prachtig het daar is?

De link naar alle foto’s vind je hier. Zat jij in U18 en wil je graag de foto’s downloaden? Let me know!

Herfst in het Haagse

By | Familiefotografie, Inspiratie, Kinderfotografie, Op locatie | No Comments
Herfst shoot

Ergens in augustus had ik zin in een win actie op mijn FaceBook pagina. Niet een like & share, wel iets anders.

“497 mensen die de pagina van Portfolio Fotografie de moeite waard vinden en hem hebben geliked… Dat is een bijzonder warm gevoel, waarvoor enorm veel dank.
Dus…
Als ik nou de 500 passeer, moet daar natuurlijk iets leuks tegenover staan. Nee, geen like, share en win, want daar hou ik zelf niet zo van. Wat dan wel? Een leuke herfstshoot in de bossen in onze omgeving. Ben je geïnteresseerd? Gun jij je vriendin, moeder, opa of wie dan ook zo’n shoot? Schrijf even een motivatie onder dit bericht waarom ik jou (w vriendin, moeder…) moet kiezen. Bij 500 likes gaat ie eruit! “
Was de tekst die ik schreef en binnen een paar uur was het zover.
Altijd lastig, dat kiezen tussen alle leuke verhalen en motivaties, maar ik was er toch redelijk snel uit.
Puk.
Ik werk met haar samen bij de Raad voor de Rechtspraak maar heeft eigenlijk nog nooit voor mijn lens gestaan. Ze heeft daar zo haar redenen voor, maar ik heb ze toch even doorzien.

Puk en ik spraken af op Clingendael, waar het echt al heel herfstig was, compleet met paddestoelen, veeeeel bladeren en dat mooie licht dat je eigenlijk alleen in de herfst hebt.
Het stijltje dat ze hier creëerde, is helemaal van haarzelf. Ik ken haar eigenlijk niet anders als een soort “50’s chick living in 2017”. Ze doet haar uiterste best om altijd iets van haar look te maken, iets waar ik wel eens jaloers op ben.
Het was een mooie middag. Hierop heb ik de volgende herfstshoots gebaseerd, die ik in oktober elke woensdag deed op diverse plekken in Den Haag.
Het maakte me wakker, ik genoot werkelijk van de buitenfotografie! Heel anders dan in de studio, veel minder geposeerd, en met een flinke dosis lol. Ik kan niet alle foto’s delen, deels omdat het er te veel zijn, deels omdat ik werd geconfronteerd met een moeder die haar kind gewoon niet op internet wilde hebben. Het was een wijze les voor mij om mijn voorwaarden te herzien en te gaan werken met vooraf ingevulde model releases.

Gelukkig mocht ik Robin en Anoek wel delen. En ondertussen ben ik geïnspireerd geraakt!

Herfst shoot

Give away: Planner

By | Folio Designs, Inspiratie, Ontwerp & DTP, Persoonlijk | No Comments

19 december. Deze week sluit ik mijn jaar af. Het was een behoorlijk bewogen jaar, niet altijd even geweldig. Zakelijk vielen er een aantal dingen af die gewoon niet zo goed meer liepen, die hun beste tijd hebben gehad. Daarvoor kwam er wel weer iets heel groots op mijn pad: Cloud 9 Trouwfotografie!
Elk jaar, meestal aan het begin, trek ik me een dag terug in mijn favoriete strandtent Heart Beach op Scheveningen. Ik ga op een druilerige dinsdagochtend in een hoekje zitten, bestel een latte en een stuk bananenbrood, en pak mijn planner erbij.
Wat wil ik bereiken dit jaar? Wat zijn mijn dromen, mijn goals, mijn targets en actieplan. Ik werk het uit, bedenk alles en schijf het op. Meestal blijft het als reminder in mijn agenda (ja, ik ben nog van de papieren planners; lekker overzichtelijk).
Een week of wat geleden kocht ik een prachte Moleskin Weekly Notebook, met heerlijk veel schrijfruimte. Maar ik mis een mooie overzichtelijke planner pagina. Zelf maar ontwerpen dan…

Ben jij ook iemand die graag een planning maakt voor een jaar? Wiens targets best op papier mogen staan? Die graag een goed overzicht heeft van wat er in 2018 gedaan moet worden? Dan heb ik hier voor jou de PDF van dit document. Je kunt deze zelf afdrukken maar natuurlijk ook op mooi papier laten drukken. Gewoon omdat het kan, omdat het bijna kerst is. Stuur me even een mailtje (anna@portfolio-fotografie.nl) en hij komt naar je toe!
Ho, ho, ho!

Fijne feestdagen allemaal!

Video VanBlik

By | Bedrijfsvideo, Op locatie, Persoonlijk | No Comments

Een tijdje geleden, zeg, nog voor onze Kip Kompakt 37 caravan naar de winterstalling ging, werd me gevraagd een filmpje te maken voor het merk vanBlik.
Ken je het?
vanBLIK is dé gezonde maaltijd bij weinig tijd. Met een vanBLIK in je voorraadkast heb je altijd gezond eten in huis. En wat mensen vaak niet weten; blik is de meest duurzame verpakking.” aldus de website.

Wij probeerden het eerst uit. Want hey, gezonde, makkelijke voeding als je gaat kamperen? Yes! Maar uit BLIK??? Ja dus. Uit blik. Met een beetje opleuken kom je een heel eind. Favoriet bij ons is de chili con carne. Met een gepofte aardappel. Of met zilvervliesrijst en naan brood. En man wat is het makkelijk! Dus ja, ik maakte er graag een filmpje over. Met mijn mannen. En mijn hond. En mijn caravan. Yeey!

Kerstshoppen

By | Cadeaubon, Familiefotografie, Geen categorie, Inspiratie, Kinderfotografie, Op locatie, Portretfotografie, Studio, Videografie, Zwangerschapsfotografie | No Comments

Ik heb het ergens eerder gezien en heb het zelf in het verleden ook gedaan: De grote winkelketens links laten liggen en op zoek gaan naar heel speciale kadootjes bij jonge, creatieve ondernemers uit de buurt. Dus ik gooide op mijn FaceBook pagina een vraag op; “Wie kent er leuke shopjes, webshops, kunstenaars, en andere ondernemers die dingen doen of maken die de moeite waard zijn?” Ik had erbij gezet dat schaamteloos reclame maken en het plaatsen van links helemaal goed was en ondertussen staat er al een hele waslijst aan superleuke creatieve ideetjes.
Mijn eigen lijstje werd aangevuld met een workshop “Groene Vingers” bij Groene Vingers in Delft en voor zowel mijn broer & schoonzusje en mijn schoonmoeder ben ik al helemaal klaar. Fijn, december moet nog beginnen… :-)
Ik kan natuurlijk als kleine creatieve local zelf ook niet ontbreken. Misschien kom ik zelf ook wel een keer in een linkje voor…

Kadobon

Dus ik ging aan de slag en ontwierp voor Portfolio Foto en Video een nieuwe, strakke Gift Voucher. Deze is geheel naar eigen wens en op maat te koop vanaf €25. Wil je een volledige shoot onder de boom leggen? Dat kan natuurlijk ook, de bonnen zijn ter plekke in te vullen.
Kijk trouwens vooral voor inspiratie op de FBpost die ik hierboven aangaf; er staan superveel leuke adresjes in, allemaal in Nederland, de meeste zelfs in de buurt. Ik sprak al een koffie-date af met een jeugdvriendinnetje (en ondertussen collega fotograaf!) in Delft omdat zij me allerlei leuke winkeltjes wist te vertellen. 2 vliegen in een klap!

Lokomotief Rijswijk MU14-1 voor de lens

By | Inspiratie, Kinderfotografie, Persoonlijk, Portretfotografie, Studio | No Comments

Ik had 3 voetballers in mijn gezin. De oudste en de middelste doen het nog steeds; die laatste zelfs in de selectie! Maar toen ik mijn jongste voor de derde keer huilend onder het bed aantrof “omdat hij voetbal eigenlijk heel stom vond”, werd het tijd om iets anders voor hem te zoeken.
Zwemmen? Tennis misschien?
Basketbal kwam ook voorbij… Ik ken de het niet, kende niemand die speelde, kende geen regels, was nog nooit geweest. Maar Pjotr wilde zo graag dat we hem als ukkie van acht 2 keer in de week naar Lokomotief in Rijswijk reden om te trainen.

Ondertussen speelt hij al heel wat jaren, ken ik de meeste regels :-) en zit ik zo vaak als ik kan op de tribune; wat een mega leuke sport zeg! De jongens van zijn team, mannen onder 14-1, zijn dan ook vrienden van elkaar, de ouders trekken met elkaar op en er heerst een bijzonder goeie sfeer.
Dat we af en toe in Weert, Den Helder of Groningen moeten spelen, mijn trappengat wekelijks vol basketbalshirts en broekjes hangt, neem ik voor lief.
Op derde kerstdag om 5 uur naast je bed omdat zoon-lief persee naar een toernooi in Denemarken moet? Al jaren vaste prik. Dit jaar reizen we zelfs mee om de wedstrijden te volgen en tegelijk te genieten van Limfjord.

Afgelopen zondag had ik de heren in mijn studio, als herhaling van een serie die ik 3 jaar geleden van ze schoot. Allemaal een stuk langer, minder slungelig en hier en daar een beugel of puistje. Maar allemaal nog net zo trots op hun sport als toen!

Promo video Flintstones Kinderopvang

By | Bedrijfsvideo, Op locatie, Videografie | No Comments

“Wat willen jullie uitstralen in jullie promovideo?”
Ik zit om de tafel met Juliet, Marion en Jannieke van Flinstones Kinderopvang in Den Haag; 3 jonge dames met pedagogisch vermogen, business mindset en compassie.
“Warmte, gezelligheid, aandacht, professionaliteit”

Okee, zo gezegd…

2 Dagen werden ingepland waarin de de juiste kindertjes wel of juist niet in beeld kregen, baby’s die het, bij het zien van de camera, direct op een brullen zetten, peuters die er juist een keertje extra voorbij huppelden. Aan aandacht geen gebrek, dat schreef ik in dit sprookje dat ik maakte.
Hoe waar dat was, spreekt voor mij uit de beelden. Wat jij?

[Wil jij ook een promofilm voor jouw bedrijf? Ik werk met een vragenlijst die je kunt aanvragen. Door deze in te vullen, hebben we samen al snel een beeld van wat jij wil zien. Interesse?
Vragenlijst aanvragen]

ProfielFotoDag in de studio

By | OpenFotoDag, Portretfotografie, ProfielFotoDag, Studio, Zakelijke fotografie | No Comments
ProfielFotoDag

Wil jij nieuwe foto’s die je rechtenvrij kunt gebruiken voor jouw social media of website?
Wil je daar echt een keer mooi op staan inclusief een mooie make-up?
Aan het solliciteren? Mag jouw CV tussen de anderen uitspringen?

KOM DAN OP 3 november NAAR DE STUDIO VAN PORTFOLIO FOTOGRAFIE!

Op deze middag zullen visagiste Desiree (Beauty by Dees) en ik onze krachten weer bundelen en kun jij terecht om een serie profielfoto’s te laten maken.

Spelregels:
• Aanmelden kan alleen via de contactpagina
• Je dient een half uur van tevoren aanwezig te zijn voor jouw persoonlijke visagie
• Binnen 5 werkdagen ontvang jij de 5 mooiste foto’s in kleur en zwart/wit in jouw mailbox
• Betaling via een factuur. Vermeld dus bij het aanmelden jouw gegevens. Dan maak ik de factuur voor je op

We zien jullie heel graag op 3 november!

OpenFotoDag 8 oktober

By | Familiefotografie, Inspiratie, Kinderfotografie, OpenFotoDag, Portretfotografie, Studio | No Comments
OpenFotoDag

Op vele verzoek gaan we er weer voor. Kennelijk kunnen sommigen van jullie niet wachten, want ik krijg achter elkaar mailtjes met de vraag wanneer de volgende OpenFotoDag is.

Afijn…

Op 8 oktober a.s. tussen 10.00 en 17.00 uur kun weer terecht in de studio van Portfolio Fotografie. Hou de FaceBook pagina in de gaten, daarin zal ik straks een poll houden over de te kiezen achtergronden.

Hoe het werkt:

• Bekijk de kalender hierboven en zoek een geschikt tijdstip (denk aan middagslaapjes, voedingen etc)
• Stuur me een mailtje via de contactpagina met jouw voorkeur. Ik neem geen boekingen aan via FaceBook, sms of WhatsApp; dit om verwarring en dubbele boekingen te voorkomen.
• Ik reserveer de plek voor jou en maximaal 3 kids. Uiteraard maak ik op verzoek ook een leuke familiefoto, maar laat de hond thuis 😉
Ik maak op deze dagen geen LinkedIn of andere SocialMedia portretten.
• Je krijgt hiervan een reservering in je mailbox. Let op; deze is pas definitief na ontvangst van jouw betaling van € 50 (inclusief BTW). Voor dit bedrag ontvang je 7 beelden op hoge resolutie in je mailbox. Als je onverhoopt echt niet kunt komen; laat me dat 72 uur van tevoren weten en je krijgt je betaalde bedrag terug.
• Een paar dagen voor de OpenFotoDag krijg je van mij een mail met kledingtips, trics en de routebeschrijving.
• Ik zorg voor iets lekkers voor elk kind, een paar mooie achtergronden, veel gezelligheid en een serie mooie foto’s binnen 5 werkdagen.

Ik hoop jullie snel weer te zien om deze middag weer net zo’n succes wordt als de voorgaande edities!

NB het nieuwe adres van de studio is: Vlietweg 15 | 2266 KA Leidschendam

Ken je de Enjoya paprika al?

By | Geen categorie | No Comments

Het duurde even voordat ik na mijn vakantie weer kon aarden. Het waren 3 geweldige weken in Kroatië en Slovenië met onze gepimpte Kip Kompakt caravan, gevolgd door een fijn, maar redelijk nat weekeind in de Belgische Ardennen.
Maar deze week ben ik weer volop in beweging. Nog niet hardlopend, die pakken we volgende week weer op, maar er kwamen een aantal wel zeer diverse klussen voorbij!
Deze is echt een mooie: Ik werd door mijn collega Simone van den Berg (Simone’s Kitchen) gevraagd om samen met haar wat werk te doen voor Enjoya Peppers.
Misschien heb je ze al zien liggen in de plaatstelijke Appie, maar Enjoya paprika’s zijn prachtige gevlamde paprika’s die heerlijk zoet smaken en er in veel gerechten erg mooi uit zien.

Omdat Simone foodfotografe is, deed zij alle fotografie en bleef er voor mij video over. Hoe gaaf om te doen! Zo gezegd… Simone bedacht 2 recepten en samen in haar studio maakten we deze terwijl ik alles vastlegde. Ik ben enorm blij met het resultaat. Wat denk jij?

Ik doe geen bruiloften. Of??

By | Geen categorie, Inspiratie, Op locatie, Persoonlijk | No Comments

“Woeiiii! We gaan trouwen!!!”
Mijn collega Verlichting bewoonster Anne stormt mijn studio binnen, nu alweer een maand of 7 geleden. “Maar we gaan het helemaal anders doen, we willen geen standaard bruiloft”. En er volgt een wirwar van dingen die ze dan wel willen, plannen en een grote wishlist…

Ik doe geen bruiloften meer. Ik heb mijn site AnnaGreenTrouwfotografie uit de lucht gehaald, deel geen trouwfoto’s meer en laat de mooiste dag van iemands leven aan andere fotografen over. Ik heb daar mijn redenen voor. De allergrootste is dat ik er van geniet iemands dag vast te leggen. Zoveel, dat als ik het vaker zou doen, ik bang zou zijn niet meer te genieten. Dat het op zou gaan in de brij van foto’s die ik maak.
Maar het kriebelt. Een heel klein beetje. Om haar, om Anne en haar lief Tijmen, omdat ik weet dat ze het best zou willen, maar niet wil vragen. Omdat ze trouwen in een prachtig landhuis in de Belgische Ardennen, omdat ik direct van haar een site met de meest geweldige foto’s onder mijn neus krijg…

“Zal ik jullie bruiloft fotograferen?” Het is eruit voordat ik er erg in heb. Ik doe dus heus wel bruiloften.

Trouwfotografie

Het is al bijna donker als ik aankom in My, net buiten Ferrières. Moulin de Lembrée, zo heet het typisch Ardense landhuis / boerderij waar de vrienden van het bruidspaar een “oprijlaan” van in papieren zakjes gehulde kaarsen hebben gemaakt. Nice…
Ik deel mijn slaapkamer met 2 vriendinnen. Het is gelijk gezellig, hoewel ik niemand ken.
De avond begint met een heuse Belgische bierborrel bij de haard. Ik maak het niet laat; ik wil zaterdag helemaal fris en fruitig zijn en ik moet nog wat mooie plekken gaan bekijken voor ik het klaarmaken van de bruid en gom ga vastleggen.

Zaterdag komt in alle vroegte en bedrijvigheid. Werkelijk alle vrienden en familie hebben een rol gekregen. De een kookt alvast voor het diner, de ander versiert de boel en ruimt de spulletjes van de avond ervoor op. De blushing bride wordt inmiddels onder handen genomen door 2 vriendinnetjes, terwijl de bruidegom een liefdevol moment deelt met zijn moeder.
Showtime komt al snel en hoewel het de hele week heeft geregend, schijnt nu de zon vol overgave! Ze boffen enorm; het wordt zelfs echt heet tijdens de ceremonie, die buiten in de tuin gehouden wordt.

Trouwfotografie

Tijmen en Anne kiezen er inderdaad voor iets heel anders te doen dan wat ik gewend ben. Geen babs die een verhaal vertelt over een bruidspaar dat hij of zij 2 keer ontmoet heeft, geen klassiek ja-woord. Maar een intiem samenkomen met alleen hun beste vrienden en familie, waarin zijzelf het woord nemen, hun getuigen en beste vrienden een zegje doen en de ouders van beide kanten iedereen tot tranen toe bewegen.

In de tuin naast het prieel staat taart. Niet van het type enorme bruidstaart; het zijn tien taarten, door tien stellen zelf gebakken! Voor iedereen is er wel iets om vrolijk van te worden. De collectie champagne die over de jaren verzameld werd door het paar komt nu van pas. Er wordt volop geproost.
Na de taart gaan wij de hort op. Niks, werkelijk niks is te gek. Het kleine riviertje vol keien? Gaan we gewoon in staan, wel op een droge plek. Dan valt mijn oog op het met groene daslook bedekte bos aan de overzijde. Het middagzonnetje schijnt net een beetje door de hoge bomen heen.
“Zullen we…?” Ik hoef het niet te vragen. Anne staat al, jaja, in haar trouwjurk, op de oever en klimt behendig tussen de bomen door omhoog, gevolgd door Tijmen. Wie had dat durven dromen?!

Trouwfotografie

Als we terugkomen van het schieten, hebben de vrienden samen een parcours van spellen uitgezet. Van boogschieten tot hutten bouwen (wederom gewoon allemaal in trouwkleding!), van hoepelen tot het bouwen van een liefdes-koppel-waardige loveseat.

Ik knijp er heel even tussen uit. Mijn Fitbit geeft 18.750 stappen aan en de avond is nog jong. Even een kwartier checken of alles erop staat voor ik een nieuwe accu in mijn camera stop, een andere kaart en mijn zoomlens, zodat ik tijdens het diner wat “stiekeme” portretten kan schieten.
Het diner is wederom zelf verzonnen en met liefde gemaakt door een aantal vrienden. Ook het feest erna, wat flink laat begint – en ook eindigt – wordt verzorgd door een bevriende DJ.
Om 11 uur hou ik het voor gezien. Ik heb Anne en Tijmen samen zien lachen, samen zien huilen maar vooral samen zien genieten.
Voor mij was dit precies waar het om draait. Puur genieten.
Lieve Anne en Tijmen, ik wens jullie alle goeds voor jullie toekomst samen!

Benieuwd naar een impressie van hun dag? Kijk dan even hiernaast!
Naar aanleiding van dit weekeind heb ik mijzelf afgevraagd of ik toch weer de 10-12 bruiloften per jaar wil doen die ik in het verleden deed. Het antwoord is misschien wel. Hoewel ik dan wel hoop dat ik bij elke bruiloft dit WOW-gevoel kan behouden! Want elk bruidspaar verdient dit gevoel…

Moederdag 2017

By | Familiefotografie, Inspiratie, Op locatie, Persoonlijk, Portretfotografie | No Comments

Vertwijfeld kijk ik naar de enorme dibond plaat die in onze keuken hangt. Hij is geweldig! De foto’s gemaakt door mijn vriendin en collega Hanneke Meijer. Maar hij is ook al 6 jaar oud. Een de jongens die in mijn huis wonen zijn allang geen kleine jochies meer. Mijn lief een stukje kaler dan toen en ook voor mij stond de tijd niet stil 😉
Er onder hangen 2 andere familiefoto’s; eentje gemaakt op vakantie in Kroatië, in zee, eentje tussen de tulpenvelden, ook alweer een jaar of wat geleden gemaakt op moederdag.

TIJD VOOR EEN NIEUWE!

Maar waar? En wat? Een graffiti muur, ja, dat willen we wel, dat past wel bij ons….
Kledingkasten worden bekeken, kleding bij elkaar gezocht, kleur gecoördineerd…

locatieshoot moederdag

Op zoek naar een gave muur dus maar. Helaas bleken de graffitimuren die ik kende in Den Haag onbereikbaar vanwege een statushouders centrum met groot hek erom heen, of er waren te veel mensen bezig met (legaal) versieren op de Bink.
Toen kwamen we deze muur tegen; net uit het zicht, met een gave verweerde deur…
Ik hou ervan! En we besloten direct onze “traditie” wat vaker te doen. Best leuk om mijn eigen mannen ook eens voor de lens te hebben!
Weet jij waar we stonden?

ProfielFoto’s met visagie

By | OpenFotoDag, Studio, Zakelijke fotografie | No Comments
Ondernemers opgelet; ProfielFotoDag met visagie
Profielfotodag

Wil jij nieuwe foto’s die je rechtenvrij kunt gebruiken voor jouw social media of website?
Wil je daar echt een keer mooi op staan inclusief een mooie make-up?
Aan het solliciteren? Mag jouw CV tussen de anderen uitspringen?

KOM DAN OP 9 juni NAAR DE NIEUWE STUDIO VAN PORTFOLIO FOTOGRAFIE!

Op deze middag zullen visagiste Desiree (Beauty by Dees) en ik onze krachten weer bundelen en kun jij terecht om een serie profielfoto’s te laten maken.

Spelregels:
• Aanmelden kan alleen via de contactpagina
• Je dient een half uur van tevoren aanwezig te zijn voor jouw persoonlijke visagie
• Binnen 5 werkdagen ontvang jij de 5 mooiste foto’s in kleur en zwart/wit in jouw mailbox
• Betaling via een factuur. Vermeld dus bij het aanmelden jouw gegevens. Dan maak ik de factuur voor je op

We zien jullie heel graag op 9 juni!

Portretfoto’s op locatie

By | Familiefotografie, Kinderfotografie, Op locatie, Portretfotografie | 2 Comments

Telkens weer rij ik langs de dijken in mijn vinex Leidschenveen en zie ik alle prachtige bloemen in bloei staan. Dat de lente maar niet lijkt te komen is wel een beetje een dingetje, maar soms moet je gewoon even schipperen… (*lees; een plu doet wonderen!)
Gisteren avond ben ik aan de studie gegaan. Mijn lief zat braaf de belastingen te doen en ik zat getogen met een pot thee op de bank naar allerlei fijne YouTube kanalen te kijken. Er ging eventjes een klein wereldje voor me open, wat er allemaal mogelijk is. Ik kreeg gelijk een plan om het geleerde direct in de praktijk te brengen. Zo gezegd; om 7.45 (ik kon echt niet meer wachten!) vanochtend stond er een oproepje op mijn FaceBook-pagina op zoek naar een modelletje tussen de 3 en 10 jaar oud. Om half 9 had ik haar gevonden: Naomi, moeder Leonie en klein broertje Hugo die ook even mee ging.

Locatieshoot

Een klein rondje door de miezer bracht mij naar de Vlietlanden, eigenlijk vrij dichtbij de studio. Ook daar stonden alle bloemen ruim in bloei en konden we heerlijk banjeren door de velden, stoppen om precies de juiste plekjes te vinden en uiteraard even met de paraplu te spelen. Dat blijkt een vereiste voor 3 jarige meisjes.
Voor mij was het een leuke nieuwe ervaring; ik ben de laatste tijd veel in de studio te vinden, terwijl ik daglicht toch werkelijk het allermooist vind. Vaker doen dan maar!

Hieronder een paar van de geschoten beelden van Naomi en Hugo. Nabewerkt in CS6 met een aantal prachtige actions die ik op mijn beurt weer kocht (en uiteraard zelf bewerkte) van een fotografe uit de USA die heel bedreven is in dit soort portretten.

Leonie, dankjewel voor het “uitlenen” van je kindjes!

Wil jij ook een minishoot op locatie? Neem dan snel contact op!

portret op locatie

Visueel pakket: alles in 1 bij Portfolio

By | Geen categorie, Inspiratie, Ontwerp & DTP, Op locatie, Studio, Videografie, Zakelijke fotografie | No Comments

Jij.
(Her) startende ondernemer met als sleutelwoord: zichtbaar worden.
Maar waar begin je? Je website? Zelf maken? Of uitbesteden? En stockfoto’s? Of beelden die uniek zijn en speciaal voor jou gemaakt?
Een portret waarmee je echt naar buiten kunt treden, die een uniform beeld laten zien van JOU!
Een beetje branding erbij…

Branding; wat verstaan we daar onder? Ik noem het media styling. Alles van het kleurgebruik waarmee jij jezelf in de markt zet tot je logo, je favicons, je briefpapier, je header voor website, FaceBook, Linked In en overige social media. Wil je je net even anders kunnen profileren? Ik maak speciaal voor jou een aantal accenten die bij jouw bedrijf passen.

Maar…
Nieuwe tijden vragen om nieuwe media. En in de tijd van vloggers kun jij je uitermate goed in de markt zetten door je te onderscheiden. Waarom alleen foto’s? Waarom geen mooie video met alles erop en eraan waarbij je direct kunt laten zien wat het is dat jij doet of maakt?
En omdat ik geloof dat er voor elk budget een optie is, deze aanbieding.

Hoe kunnen we jou zichtbaar maken? Heb jij een heel goed idee hoe je jezelf wil presenteren?

Een aantal weken geleden maakte ik de DESIGN ROUTE van Vanessa Kervezee zichtbaar. Benieuwd hoe dat eruit ziet?

Open for business @ Sector V

By | Inspiratie, Op locatie, Studio | One Comment

Heel stiekem was ik er vorige week al aan het werk, met de deur nog een beetje dicht. Ik wilde nog even geen bezoek, niemand het gevoel geven dat het al “af” was.
Maar nu ik afgelopen weekeind mijn achtergronden heb opgehangen, de ramen voor de laatste keer gezeemd, de vloer gepoetst…
Ja, de nieuwe studio is OPEN!

Wat is er een hoop gebeurd sinds dat ene mailtje in oktober, die ik las terwijl ik voor een film in Barcelona was en net zat te lunchen in de mercado.
“Ach, zo’n vaart zal het niet lopen”, zei ik in de lunch-app die we ondertussen met de bewoners van de Spoorlaan hadden.

Maar zo’n vaart liep het wel. De Verlichting hield op te bestaan, en wel per 31 maart. Tegen de vlakte! Ons geliefde gebouw zou plaats gaan maken voor containers die uiteraard veel meer geld opbrengen dan een stel kunstenaars en ontwerpers die hun eigen campus hadden (zei zij, ietwat synisch…)
Maar Conceptors zou Conceptors niet zijn als ze niet met een oplossing kwamen voor in ieder geval een deel van onze groep. We konden in Sector V terecht.
Dat de meesten van ons wel konden janken toen we daar gingen kijken, bleek al snel.

Een kantorenpand zoals er tussen 1970 en 1980 zovelen uit de grond zijn gestampt; lage plafonds, niet werkende airco’s, vreselijke paarse folie op de ramen… Nee, echt helemaal niks om vrolijk van te worden….
Gelukkig waren daar architect en bouwkundig tekenaar Thijmen en Anne met hun latex spuit, mijn eigen positief denkende held met zijn laminaat-leg-technieken, styliste Vanessa met haar goede ideeën, en godzijdank nog heel wat tijd voordat we echt moesten opleveren!

Wat een saaie, donkere ruimte was, werd in de tussenliggende maanden omgetoverd tot een ruime, lichte werkplek. Deze dient ondertussen dus als studio (morgen mijn eerste echte shoot, aldaar), plek om na te bewerken en te monteren en zelfs huiswerkplek voor mijn musketiers!

Bij deze wil ik je van harte uitnodigen om eens langs te komen. Wel handig: bel me even voor je komt. Ik ben nogal eens op locatie aan het werk en zou het jammer vinden als ik er niet ben of te weinig tijd heb om je te ontvangen.

Tot snel, de koffie staat klaar!

OpenFotoDag 21 mei in de nieuwe studio!

By | Inspiratie, Kinderfotografie, OpenFotoDag, Studio | No Comments
OpenFotoDag

Op vele verzoek gaan we er weer voor. Kennelijk kunnen sommigen van jullie niet wachten, want ik krijg achter elkaar mailtjes met de vraag wanneer de volgende OpenFotoDag is.
Omdat er op dit moment een verhuizing aan zit te komen, moet ik zeggen dat mijn hoofd wel een beetje daar bij is, begrijpelijk wel, denk ik?

Afijn…

Op 21 mei a.s. tussen 9.00 en 17.00 uur kun je dus niet alleen langs komen om de OpenFotoDag te beleven, maar je ziet gelijk de nieuwe studio van Portfolio Fotografie! Leuk toch? Hou de FaceBook pagina in de gaten, daarin zal ik straks een poll houden over de te kiezen achtergronden.

Hoe het werkt:

• Bekijk de kalender hierboven en zoek een geschikt tijdstip (denk aan middagslaapjes, voedingen etc)
• Stuur me een mailtje via de contactpagina met jouw voorkeur. Ik neem geen boekingen aan via FaceBook, sms of WhatsApp; dit om verwarring en dubbele boekingen te voorkomen.
• Ik reserveer de plek voor jou en maximaal 3 kids. Uiteraard maak ik op verzoek ook een leuke familiefoto, maar laat de hond thuis 😉
Ik maak op deze dagen geen LinkedIn of andere SocialMedia portretten.
• Je krijgt hiervan een reservering in je mailbox. Let op; deze is pas definitief na ontvangst van jouw betaling van € 50 (inclusief BTW). Voor dit bedrag ontvang je ongeveer 6 beelden op hoge resolutie in je mailbox. Als je onverhoopt echt niet kunt komen; laat me dat 72 uur van tevoren weten en je krijgt je betaalde bedrag terug.
• Een paar dagen voor de OpenFotoDag krijg je van mij een mail met kledingtips, trics en de routebeschrijving.
• Ik zorg voor iets lekkers voor elk kind, een paar mooie achtergronden, veel gezelligheid en een serie mooie foto’s binnen 5 werkdagen.

Ik hoop jullie snel weer te zien om deze middag weer net zo’n succes wordt als de voorgaande edities!

NB het nieuwe adres van de studio is: Vlietweg 15 | 2266 KA Leidschendam, ik verhuis daar in maart heen.