Lemvig deel 2 | travel love

Lemvig Denmark

Nadat de jongens en meiden van Lokomotief Rijswijk weer naar Nederland waren vertrokken, hadden mijn lief en ik tijd om eens goed om ons heen te kijken. Oké, het vroege opstaan voor de wedstrijden leverde mooie plaatjes op, maar ik wilde natuurlijk ook dit prachtige land ontdekken. Of, eigenlijk, een klein stukje, want Denemarken is natuurlijk echt wel enorm groot.

Al rondrijdend kwamen we er achter dat Denemarken het land van de TinyHouses is. Piepkleine huisjes met een kleinere ecologische voetafdruk, gezet temidden van de meest prachtige natuur. Het bouwen van een Tiny House heeft onze interesse ook gewekt, hoewel we daar voorlopig nog even mee zullen moeten wachten. Tiny Houses zijn immers ook echt TINY en niet heel geschikt voor mensen met kinderen van het formaat basketballer…

Lemvig Denmark

Na een dag begon het weer om te slaan. Het zonnetje verdween en het werd ruig, koud en nat. Buiten dat bleek alles, maar dan ook alles dicht te zijn in de steden en dorpjes. Dan maar op zoek naar nog meer mooie plaatjes. We bezochten het “Sea war museum” in het noordelijke puntje Thyboron, waar een prachtig monument stond, temidden van het hoge duingras tussen de bunkers. Ook reden we naar de vuurtoren in Bovbjerg waar de wind zo enorm hard was dat je er als volwassene tegenaan kon leunen.

Al met al een zeer geslaagde trip. Maar eerlijk is eerlijk, ik kan bijna niet wachten tot de dagen weer wat langer worden, tot we er weer op uit kunnen.

Lemvig Denmark

Leave a Reply