Open for business @ Sector V

Heel stiekem was ik er vorige week al aan het werk, met de deur nog een beetje dicht. Ik wilde nog even geen bezoek, niemand het gevoel geven dat het al “af” was.
Maar nu ik afgelopen weekeind mijn achtergronden heb opgehangen, de ramen voor de laatste keer gezeemd, de vloer gepoetst…
Ja, de nieuwe studio is OPEN!

Wat is er een hoop gebeurd sinds dat ene mailtje in oktober, die ik las terwijl ik voor een film in Barcelona was en net zat te lunchen in de mercado.
“Ach, zo’n vaart zal het niet lopen”, zei ik in de lunch-app die we ondertussen met de bewoners van de Spoorlaan hadden.

Maar zo’n vaart liep het wel. De Verlichting hield op te bestaan, en wel per 31 maart. Tegen de vlakte! Ons geliefde gebouw zou plaats gaan maken voor containers die uiteraard veel meer geld opbrengen dan een stel kunstenaars en ontwerpers die hun eigen campus hadden (zei zij, ietwat synisch…)
Maar Conceptors zou Conceptors niet zijn als ze niet met een oplossing kwamen voor in ieder geval een deel van onze groep. We konden in Sector V terecht.
Dat de meesten van ons wel konden janken toen we daar gingen kijken, bleek al snel.

Een kantorenpand zoals er tussen 1970 en 1980 zovelen uit de grond zijn gestampt; lage plafonds, niet werkende airco’s, vreselijke paarse folie op de ramen… Nee, echt helemaal niks om vrolijk van te worden….
Gelukkig waren daar architect en bouwkundig tekenaar Thijmen en Anne met hun latex spuit, mijn eigen positief denkende held met zijn laminaat-leg-technieken, styliste Vanessa met haar goede ideeën, en godzijdank nog heel wat tijd voordat we echt moesten opleveren!

Wat een saaie, donkere ruimte was, werd in de tussenliggende maanden omgetoverd tot een ruime, lichte werkplek. Deze dient ondertussen dus als studio (morgen mijn eerste echte shoot, aldaar), plek om na te bewerken en te monteren en zelfs huiswerkplek voor mijn musketiers!

Bij deze wil ik je van harte uitnodigen om eens langs te komen. Wel handig: bel me even voor je komt. Ik ben nogal eens op locatie aan het werk en zou het jammer vinden als ik er niet ben of te weinig tijd heb om je te ontvangen.

Tot snel, de koffie staat klaar!

Join the discussion One Comment

Leave a Reply