Telkens weer rij ik langs de dijken in mijn vinex Leidschenveen en zie ik alle prachtige bloemen in bloei staan. Dat de lente maar niet lijkt te komen is wel een beetje een dingetje, maar soms moet je gewoon even schipperen… (*lees; een plu doet wonderen!)
Gisteren avond ben ik aan de studie gegaan. Mijn lief zat braaf de belastingen te doen en ik zat getogen met een pot thee op de bank naar allerlei fijne YouTube kanalen te kijken. Er ging eventjes een klein wereldje voor me open, wat er allemaal mogelijk is. Ik kreeg gelijk een plan om het geleerde direct in de praktijk te brengen. Zo gezegd; om 7.45 (ik kon echt niet meer wachten!) vanochtend stond er een oproepje op mijn FaceBook-pagina op zoek naar een modelletje tussen de 3 en 10 jaar oud. Om half 9 had ik haar gevonden: Naomi, moeder Leonie en klein broertje Hugo die ook even mee ging.

Locatieshoot

Een klein rondje door de miezer bracht mij naar de Vlietlanden, eigenlijk vrij dichtbij de studio. Ook daar stonden alle bloemen ruim in bloei en konden we heerlijk banjeren door de velden, stoppen om precies de juiste plekjes te vinden en uiteraard even met de paraplu te spelen. Dat blijkt een vereiste voor 3 jarige meisjes.
Voor mij was het een leuke nieuwe ervaring; ik ben de laatste tijd veel in de studio te vinden, terwijl ik daglicht toch werkelijk het allermooist vind. Vaker doen dan maar!

Hieronder een paar van de geschoten beelden van Naomi en Hugo. Nabewerkt in CS6 met een aantal prachtige actions die ik op mijn beurt weer kocht (en uiteraard zelf bewerkte) van een fotografe uit de USA die heel bedreven is in dit soort portretten.

Leonie, dankjewel voor het “uitlenen” van je kindjes!

Wil jij ook een minishoot op locatie? Neem dan snel contact op!

portret op locatie

Join the discussion 2 Comments

 • Juul zegt:

  Wow Anna, gaaf!! Als ik elke keer die bloemen zie, wil ik ook mn kinderen er tussen planten of ze van die dijken door het gele koolzaad laten rollen naar beneden…en ik dan foto’s maken! Leuk project van je. En je weet wie er om de hoek woont voor de volgende keer (als we er zijn) 😉 xjuul

  • Anna zegt:

   Hey Juul,
   Dank voor je reactie! Er werd al geopperd via Instagram om een buiten-OpenFotoDag te houden. Hoewel dit natuurlijk erg last minute is, en zeer weers-afhankelijk, ga ik misschien toch eens kijken!

Leave a Reply